Montage av pallbanor hos Unilever i 22 minusgrader! - Q-System

Montage av pallbanor hos Unilever i 22 minusgrader!

  • Q-Systems kan installera någonstans

  • Q-Systems kan installera någonstans

  • Q-Systems kan installera någonstans

  • Q-Systems kan installera någonstans

 

Q-Systems produkter passar i alla miljöer och vi har svårt att säga nej till nya utmaningar.

Q-System har nyligen varit en runda i Finland, för att installera en palltransportanläggning i ett fryslager hos Unilever, en av världens största producenter av dagligvaror. Det var ett kallt nöje, som mötte Q-Systems montörer, då temperaturen i fryslagret är -22 grader. dessutom kommer det, att kall luft blåses in med fasta mellanrum och det medför en kylfaktor, som är långt under -22 grader.

Inte nog med att det var kallt inne i fryslagret, utan det var även kallt utanför. Q-Systems mekaniska montör Jan Mikkelsen fann även halva leveransen av rullbanorna stående ute i snön vid fabriken täckt av 20-30 centimeter tjockt snötäcke. Medvetna om, att montörerna skulle arbeta i exstrem kyla, så blev det indköpt speciella kläder, vantar och stövlar för ändamålet, men det hjälpte inte mycket när temperaturen kommer så långt ner. Efter en halv timme i denna kalla miljö så är du genomfrusen och måste ut och värma dig, och då är en arbetsdag mycket lång.

Även själva materielen uppför sig annorlunda i exstrem kyla vilket Q-Systems el-tekniker fick känna av. Innan han kunde ansluta sina ledningar i styrskåpet, så var han tvungen att värma upp ledningarna med värmepsitol för att undgå att de gick av.

Det krävs personal med speciella egenskaper för att kunna arbeta i minus 22 grader under 12 timmar om dagen för att få montaget färdigt – men likt kvaliteten på transportbanorna som kan klara denna miljö, så kan Q-montörerna självklart också klara detta.